Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Новини
Вітання з Днем народження
 
Опитування
Як Ви любите відпочивати?
Всього відповідей: 107
Погода та курс валют


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 6 » Друге дихання Знам'янської бальнеологічної лікарні
17:36
Друге дихання Знам'янської бальнеологічної лікарні

       
12 ЗА МІРКАМИ КРАЇН ЄВРОПИ
Якби хтось із тих, хто лікувався у Знам'янській бальнеологічній лікарні прохопився про це мешкан­цю багатої Європи, то здорово виріс би у його очах. Чому? Та тому, що там таку розкіш можуть дозволи­ти собі тільки мільярдери, ну гаразд, мільйонери. Це лікування є надзвичайно дорогим, бо ефективне. У Китаї найдорожчі, п'ятизіркові готелі зі спеціальних басейнів подають воду для найбагатших людей країни - для оздоровлення. А загалом у світі налічу­ється 300 родовищ радонової води - унікальних, неповторних ліків, які нам дарує природа, а ми так сприймаємо його, що, певне, шокували б пів-Євро­пи. Тобто, ніяк. Стиснувши у руках путівку, сідаємо на потяг і щось шукаємо у чужих краях... Мета сьо­годнішньої публікації - змінити стереотипи, розпові­сти про те, чим живе Знам'янська бальнеологічна лікарня і, впевнена, багато з наших читачів запитає у себе: «А чому це я ще тут не лікуюсь?!».
КРЕАТИВНІСТЬ ДИРЕКТОРА ТА НОВАЦІЇ
Зазвичай у генераторів ідей, а саме так сприй­няли у санаторії директора Едуарда Леонідовича Жугана, шлях від проектів і їх реалізації, м'яко кажу­чи, довгий. Поки виконавці сприймуть, час минає... Попервах ідеї так і сприймалися. Але коли вони почали блискавично втілюватися у життя, водолікар­ня набувала зовсім іншого вигляду й статусу, і сьо­годні є команда однодумців, які щодня, щогодини працюють над новими, нерідко унікальними проекта­ми, а постійні пацієнти не надивуються змінами. Якби необхідно було кількома реченнями охаракте­ризувати бальнеологічну лікарню, то нині - це сучас­ний санаторій із сучасною лікувальною, профілак­тичною базою, надпрофесійним колективом, уні­кальними методиками лікування, багаторічним досвідом, але головне - все це діє! Нерідко, щоб продемонструвати щось наглядно, подається фото - «до» і «після». Так-от фото «після» за останній рік змінилося до невпізнанності і цей процес триває, і триває. Те, що вчора було із області фантастики, сьогодні працює, знаходить своїх прихильників і шанувальників, а до Знам'янки їдуть пацієнти з далекого і ближнього зарубіжжя, з обіцянками приїздити ще і ще.
ХАЙ ПОЗАЗДРЯТЬ У СТОЛИЦЯХ
Це про діагностику. Будемо відвертими, не кожна лікарня, а тим більше санаторій, має сучас­ний апарат ультразвукової діагностики. Ще донедав­на й тут не було, нині кожен пацієнт не мусить везти з собою купу аналізів, бо, крім УЗД, є можливість зробити складний біохімічний аналіз крові мало не зі 100 найменувань. Є лікарі з таким досвідом і такою фаховою підготовкою, що й Києву зась, і якщо у вузькопрофільному санаторії є тільки, скажімо, тера­певти й урологи, то у Знам'янській водолікарні - травматолог, невропатолог, терапевт, гінеколог, а, відповідно, й лікування проводиться в комплексі, як-то кажуть, з усіма недугами - в один заклад. І чому дивуватися, що очікувані результати перевищують сподівання, а приємні сюрпризи - на зразок поліп­шення зору, покращення обміну речовин, загоєння ран чи зникла алергія, стають доповненням до основного лікування.
РАДОНОВА ВОДА, ЯК ДЖЕРЕЛО ЗДОРОВ'Я
Радонова вода до «Стоп радону» має зв'язок хіба що однокореневими складовими слова. А про її унікальність ми говорили на початку публікації. М'яка комплексна дія на шкіру, дихальну систему, печінку, лімфо систему, суглоби, хребет має чудові результати, багаторазово підсилює ефект інших процедур. Ті, хто приїздить вдесяте чи вдвадцяте, вже давно оцінив переваги оцінив переваги комплексного лікування та оздоровлення. От тільки переважна більшість їх приїздить здалеку і закохується назавжди.
       
12         
ЗОЛОТИЙ ФОНД. ЛІКАР ПЛЮС ЛІКАР
Петра Андрійовича та Людмилу Дмитрівну Наконечних у бальнеологічній лікарні шанують не лише за високий професіоналізм і відданість обраній справі, а й за нестандартне мислення, бажання опанувати нове, вчитися, а потім кожного пацієнта, як найдорожчу людину, в прямому сенсі, ставити на ноги. -У водолікарню ми і приїхали за направленням інституту, - розповідає Людмила Дмитрівна, - і хоча довелося опанувати нові спеціальні, специфічні напрямки діяльності, вчилися залюбки й у роботу просто закохалися. Було нелегко, але цікаво, відкривалися перспективи для застосування нових знань. І хоча я за фахом терапевт, а Петро Андрійович – травматолог, вивчали всі профілі – неврологію, серцево-судинні захворювання, гінекологію, дерматологію. Через кілька місяців і мене, й Петра Андрійовича призначили завідуючими відділень. Запроваджували нові напрямки, скажімо, багато працювали над фітотера­пією, чоловік вивчав мануальну терапію. Як ми раді­ли своїм першим успіхам! Хворі приїздили з обласних і регіональних ліка­рень з лікарняними листками на реабілітацію, і уявіть нашу радість, коли ті, хто не міг піднятися, йшли своїми ногами. - Якийсь час, - у розмову вступає Петро Андрійо­вич, - навіть створили своєрідний музей костурів і паличок. Тільки уявіть - їх було понад 200! Я багато років мріяв про кабінет мануальної терапії, і нарешті з приходом Едуарда Леонідовича ми його маємо, а отже, хворі одержують полегшення через кілька сеансів, а в комплексі з радоновою водою ефект просто чудодійний. - Нам є чим пишатися, - до розмови долучається Людмила Наконечна, - санаторій закуповує і вста­новлює таку апаратуру, запроваджує такі технології для оздоровлення і лікування, про які інші тільки мріють. - Наш директор має величезний досвід роботи в сучасних умовах і тому всі новинки при­ймаються хворими, як-то кажуть, «на ура». Скажі­мо, озонотерапія. Ми коли випробували цей метод на працівниках лікарні, звісно, за їх бажанням, навіть не очікували такого результату. Ефект з'явив­ся після перших же сеансів. Спектр дії, як і методи, різноманітний: внутрішньовенні ін'єкції озонованого розчину, обколювання суглобів,  хребта озонокислевою сумішшю, газація кінцівок і тулуба у пластиковій камері. Всього цього я навчилася в інституті міста Харкова, тож усі ці процедури відбуваються під наглядом лікаря, а про ефективність свідчать самі пацієнти, які приходять знову й знову, і кількість бажаючих щодня зростає. До речі, таку процедуру можуть замовляти і знам'янчани, у нас є фахово під­готовлені спеціалісти, а відтак і результати матиме­те кращі, ніж будь-де.
ДРУГОРЯДНОГО ТУТ НЕМАЄ
Не можна сказати, що бальнеологічна лікарня змінилася до невпізнаного, але, схоже, вона на шляху до цього. У власній теплиці підростає зелень, і через пару тижнів ці «букети» прикрасять столи пацієнтів, новий сучасний посуд вабить око, ніби припрошує скуштувати смаколики, які новий шеф-кухар готує з любов'ю і фантазією. У нових холо­дильниках з прозорими дверцятами зберігаються тільки найсвіжіші продукти, а у теплій, затишній сви­нофермі виростають-викохуються поросята. Посту­пово робиться ремонт у приміщеннях, а нові дахи не тільки милують око, а й надійно захищають від негоди. І все це заради пацієнта, його комфорту, душевного спокою, оздоровлення й лікування. Протягом дня тільки встигай відвідувати процедури, бо тільки водних – мало не десяток: окрім ванн, ще підводний душ-масаж, озонові ванни, душ-масаж з бішофітом, душ Шарко, циркулярний та дощовий. Сакські грязі справді унікальні, а вони тут є, тож немає необхідності їхати у Крим, а фізпроцедури і перелічити неможливо, й районні лікарні позаздрять. Лікувальна фізкультура, у прямому сенсі, ставить на ноги. Вечорами, тричі на тиждень, демонструють кінофільми, нова ж музична апаратура й найлінивіших запрошує на дискотеку, а втілена директором мрія – бар із свіжо відтиснутими соками, чаєм, кавою, робить відпочинок приємним, покращує настрій, то й оздоровлення прискорюється.
ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ПЛЮС ТЕПЛО
Є ще один важливий фактор, який не може не вплинути на вибір серед усіх санаторіїв світу: у Знам'янській бальнеологічній лікарні кожний пацієнт для колективу є, без перебільшення, дорогою людиною, а отже, навіть найпесимістичніші хворі, огорнуті теплом лікарів і медичних сестер, увагою і бажанням допомогти, оздоровити й вилікувати, їдуть із обіцянками неодмінно повернутися. Цінність цього оздоровчого закладу для знам'янчан і в тому, що можна лікуватися амбулаторно, купити процедури, які є найбільш ефективними для лікування тієї чи іншої хвороби, і на власні очі переконатися: тут найкраще. Ви ще вагаєтеся?
Матеріал газети "Знам'янські вісті" від 06.02.2013
Переглядів: 1808 | Додав: Balneomed | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 
Шановні відвідувачі
Для проходження лікування в нашій лікарні
потрібно при собі мати санаторно-курортну карту ( форма 072-о),
або виписку із амбулаторної карти (форма 027-о)
__________________
Достовірну інформацію
щодо наявності вільних
місць та вартості
путівок
Ви можете отримати
у менеджера відділу
бронювання
за тел.: 7-11-05;
7-11-04;
моб (067) 52 04 606;
моб (095) 41 31 555.
Відгуки
 
Написати листа
 
Розрахунок відстаней

Розрахунок відстаней від Автодиспетчер.Ру
Пошук
Корисні посилання
 
 
 

Счетчик PR-CY.Rank Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Рейтинг@Mail.ru Весь Бизнес.UA Украина онлайн автосерфинг программы Счетчик тИЦ и PR
© КП "Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня "
Кіровоградської обласної ради - 2024 рік