Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Новини
Вітання з Днем народження
 
Опитування
Як Ви любите відпочивати?
Всього відповідей: 107
Погода та курс валют


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 25 » Запрошуємо до соляної кімнати
09:18
Запрошуємо до соляної кімнати
12
Знам’янська бальнеологічна лікарня отримала ще один метод допомоги людям у боротьбі з хворобами. Це галотерапія, про яку більш докладно ми попросили розповісти головного лікаря Знам’янської обласної бальнеологічної лікарні Едуарда Жугана.

– Едуарде Леонідовичу, перш за все давайте розповімо, що ж таке галотерапія?

– Як відомо, у світі давно застосовується такий метод лікування, як спелеотерапія – лікування мікрокліматом, що є у підземних соляних печерах. В Україні  такі соляні печери свого часу були в Артемівську, але з огляду на те, що нині ця територія окупована, доступ до них закритий. На Західній Україні в Солотвиному були цілі підземні міста, але зараз шахти затоплені й відновлені вже не будуть. Проте є інший метод – галотерапія. Він дозволяє відтворювати відповідний мікроклімат у спеціально обладнаних приміщеннях – соляних кімнатах. 
12

Ось таку соляну кімнату ми й побудували у себе. В ній встановлено галогенератор, що  створює соляний туман в належній терапевтичній концентрації. Апарат забезпечує потрібний для лікування того чи іншого захворювання відсоток вмісту солі. Крім того кімната задекорована спеціальними соляними брилами. Матеріалом для них слугувала сертифікована морська сіль. Вона спеціально оброблена й очищена від непотрібних домішок. При укладанні соляної цегли не застосовувалося практично жодних клеючих засобів, лише спеціальний розчин морської солі. Це технологія суто українська, яка представляє Україну і її соляні кімнати в усьому світі. Хочу в цьому сенсі застерегти людей, які, можливо, будуть користуватися послугами так званих майстрів, що скріплюють шматки солі звичайним клеєм ПВА або, ще гірше, силікатним. Кімната виглядає як солевар, але насправді після процедур в таких кімнатах людям не просто стає погано, а спостерігається різке погіршення стану. 

Тому ми пишаємося тим, що наша соляна кімната, по-перше, правильно побудована. По-друге, в ній встановлений якісний сучасний галогенератор. По¬третє, сама процедура дає можливість отримати людям не тільки терапевтичний ефект, а й емоційний. Як відомо, на нас впливає усе: кольори, зображення, звуки, запахи. Наприклад, людина, перебуваючи в жаркий час у кімнаті зі стінами, забарвленими в холодні тони, і почуває себе відповідно. Ми створили на стелі нашої соляної кімнати імітацію зоряного неба зі спеціальним мінливим підсвічуванням. Крім того у нас встановлені невеликі соляні колони, що створюють ілюзію присутності в справжній печері. Все це дасть людині можливість психологічно налаштуватися на одужання. Приємним доповненням до такої аури є особлива релаксаційна музика. Наприклад, ми маємо низку треків, при записі яких не використовувалися ударні інструменти. Адже будь-який ритмічний вплив на людину пригнічує її власні біологічні ритми.
12
 

– Скільки триватиме сеанс?
– Двадцять хвилин для лікування та профілактики бронхолегеневої патології. 
– Давайте докладніше розповімо, при яких захворюваннях показаний курс галотерапії.
– Лікування в соляній кімнаті допоможе людям з бронхіальною астмою, обструктивним і необструктивним бронхітом, вазомоторним та алергічним ринітом, аденоїдитом, хронічним гайморитом та іншими синуситами, пацієнтам з хронічною пневмонією або пневмонією в період відновлення, хворим на риносинусопатію або полінози. 

Вдихання повітря з високим вмістом іонів натрію дає можливість справлятися з підгострим бронхітом, хронічним необструктивним бронхітом з астматичним компонентом, хронічним обструктивним бронхітом без ознак легеневого серця, атопічною бронхіальною астмою, трахеїтом, трахеобронхітом. 

Курс галотепарії зміцнює імунітет після медикаментозного лікування кашлю, викликаного курінням і вдиханням виробничих домішок.

Практичні дослідження показують, що завдяки курсу галотерапії поліпшується загальний стан організму: нормалізується сон, проходять нездужання, слабкість, пітливість, припиняються або зменшуються напади задухи. Зменшується кашель, легше видаляється мокрота. Зменшуються запальні зміни слизової оболонки і кількість бронхіального секрету, а також ступінь вираженості гіперреактивності бронхів. 

У хворих на алергічний і вазомоторний риніт, гнійний синусит після курсу галотерапії суб’єктивно відзначається поліпшення носового дихання, зменшуються або повністю зникають з носа виділення, припиняються напади чхання. Також відбувається нормалізація слизової оболонки порожнини носа та зменшення або повне зникнення набряку в придаткових пазухах. 

Легкі негативні аероіони, що виробляються галогенератором, активізують метаболізм і місцевий захист біологічних тканин, стабілізують процеси вегетативної регуляції, сприятливо діють на серцево¬судинну, ендокринну системи, шлунково¬кишковий тракт, слизові оболонки дихальної системи. 
12
Пацієнти позбуваються синдрому хронічної втоми. Він допомагає при вегетосудинній дистонії і неврозах.

– Є дослідження, що соляні кімнати дуже добре впливають на стан шкіри…
– Так. Сеанси галотерапії допомагають при таких шкірних захворюваннях, як псоріаз, нейродерміт, алергічний дерматит та інші. Якщо ми візьмемо бич XXI століття – псоріаз, то він проходить лише під дією сонячного випромінювання та морської води. І тут у пригоді стане наша соляна кімната. Крім того у терапії ми використовуємо «Біоптрон» – прилад, що чинить світловий вплив і навіть сприяє виробленню в організмі вітаміну Д. Тож запрошуємо.

– Напевне, своєю розповіддю ми зацікавили людей. Але чи не збентежить їх вартість послуг? 
– Запевняю вас, у нас найдемократичніші ціни в Україні. Базова путівка на 21 день коштує чотири тисячі гривень. Сюди входить проживання, триразове харчування та курс лікування з 12 видів процедур. Інваліди відповідно мають великі знижки – мінус 20 відсотків. Враховуючи, що у нас працює на здоров’я людини радонова вода, за ці гроші можна отримати повноцінний курс лікування. В інших оздоровчих закладах путівки коштують від п’яти з половиною тисяч гривень…
Звичайно, ми маємо ще цілий комплекс додаткових процедур. 

– Повернемося до соляної кімнати. Розкажіть про вашу соціальну ініціативу, спрямовану на оздоровлення дітей.
– Усім відомо, що з настанням холодів у дитячих садах і школах починається повальне зараження дітей простудними захворюваннями. 

Тому ми пропонуємо організовувати безплатні процедури для профілактики та лікування малюків у дитячих садах і молодших школярів. Єдине, про що б ми просили меценатів та представників влади, – оплатити витрати на електрику і організувати доставку дітей до нас. Це буде не декларативна, а реальна турбота про здоров’я підростаючого покоління.

Переглядів: 1267 | Додав: Balneomed | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Олена Петрівна  
Молодці! В такий складний час зробити таку необхідну річ!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 
Шановні відвідувачі
Для проходження лікування в нашій лікарні
потрібно при собі мати санаторно-курортну карту ( форма 072-о),
або виписку із амбулаторної карти (форма 027-о)
__________________
Достовірну інформацію
щодо наявності вільних
місць та вартості
путівок
Ви можете отримати
у менеджера відділу
бронювання
за тел.: 7-11-05;
7-11-04;
моб (067) 52 04 606;
моб (095) 41 31 555.
Відгуки
 
Написати листа
 
Розрахунок відстаней

Розрахунок відстаней від Автодиспетчер.Ру
Пошук
Корисні посилання
 
 
 

Счетчик PR-CY.Rank Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Рейтинг@Mail.ru Весь Бизнес.UA Украина онлайн автосерфинг программы Счетчик тИЦ и PR
© КП "Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня "
Кіровоградської обласної ради - 2024 рік